URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

PREȚURILE MEDICAMENTELOR AU CRESCUT ÎN ROMÂNIA

Din 1 august 2023, a intrat în vigoare o corecție a prețurilor din Catalogul Național al Prețurilor Medicamentelor Autorizate de Punere pe Piață în România.

Această modificare a adus cu sine o schimbare semnificativă în domeniul medical, afectând peste 6.200 de medicamente. În majoritatea cazurilor, prețurile acestor medicamente au crescut, în special cele mai accesibile produse, pentru care s-a aprobat o indexare suplimentară de până la 14%.

Conform datelor oficiale publicate de Institutul Național de Statistică, în luna august 2023, prețurile medicamentelor au înregistrat o creștere medie de 20,78% față de luna precedentă și de 15,06% față de august 2022. Această creștere de 20% nu a mai fost înregistrată în România de cel puțin două decenii.

Comparativ cu întregul an 2022, în care prețurile medicamentelor au crescut în medie cu 5,78%, această schimbare reprezintă un nivel-record pentru ultimii 12 ani. Ultima dată când România a înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor medicamentelor a fost în 2010, când acestea au crescut în medie cu 7,86% față de anul anterior.

Continue Reading
La Top