URMĂREȘTE-NE

ECONOMIE

PREȚURILE LA OUĂ CRESC CONTINUU

Oul, unul dintre alimentele de bază consumate de români, a ajuns să fie din ce în ce mai scump. În statistici, preţul a crescut doar cu 30%. La raft, însă, majorarea e dublă, în comparaţie cu anul trecut. Şi ar mai putea creşte, după ce mai mai multe ţări se confruntă cu o criză de ouă din cauza gripei aviare. 

Ouăle s-au scumpit semnificativ în ultima perioadă. Pentru o cutie cu 10 ouă pe care o cumpărăm de la piaţă plătim, în prezent, 13 lei. Ouăle se află, de altfel, în topul alimentelor care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an. Datele oficiale arată faptul că preţul acestora a crescut cu aproape 34%.

Astfel, toate mâncărurile ce conţin ouă vândute de restaurante sunt, evident, mai scumpe. Şi vor mai exista creşteri. Mai ales că, avertizează specialiştii, preţurile ar urma să mai crească, în lunile următoare, cu cel puţin 10%. Producţia anuală a României e de cinci miliarde de ouă. Ne asigurăm consumul necesar din producţia proprie, dar nu tot timpul anului.

80% din ouăle importate vin din Polonia. Am putea ajunge să importăm şi mai mult, dacă am scăpa de sub control gripa aviară, aşa cum s-a întâmplat în celelalte state de pe întreg globul.

Sursă text: observatornews.ro

Sursă foto: agri.shop.ro

Continue Reading
La Top