URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PREȚURILE DE ÎNCHIRIERE A SPAȚIILOR DIN PIEȚE, SCĂPATE DE SUB CONTROL! “NU NE MAI ALEGEM CU NIMIC! UNDE ESTE PROFITUL?”

Luna mai a adus cu ea noi creșteri ale prețurilor de închiriere a spațiilor din piețele din Călărași.

Dacă în anul 2022, comercianții din Piața BIG plăteau 5 euro pentru închirierea tarabelor, anul 2023 vine cu o majorare, lucru care îi irită vizibil pe aceștia.

Pe 28 aprilie a avut loc hotărârea de consiliu în care s-au aliniat prețurile, aplicată de pe data de 1 mai 2023, iar facturile din luna aceasta vor veni cu prețurile actualizate.

Prețurile au fost modificate sub rata inflației de 13,8%, dar s-au mărit și cele în euro, deoarece nu au fost mărite de vreo 15 ani și am încercat să le aliniem la prețurile la care se practică la închirierile de spații particulare, plus evaluările de la firmele specializate legate de terenuri și de spații în care administrăm noi piețele, iar în felul acesta le-am scumpit cu 2 euro în piața BIG, deoarece aceasta merge cel mai bine, iar în Piața Centrală, prețul chiriei a crescut cu un euro” a declarat Vasile Manea, directorul SPPO Călărași, pentru Canal SUD.

În ambele piețe s-au făcut progrese, iar toate spațiile întrunesc și respectă condițiile impuse de Comunitatea Europeană, susține directorul Manea.

Vasile Manea transmite călărășenilor că prețurile alimentelor nu vor mai crește, cu toate că prețurile chiriei devin din ce în ce mai crescute, însă mulți dintre comercianții pieței BIG sunt revoltați de aceste scumpiri și declară:

Începând de dimineață, până la ora 14:00, am reușit să strâng 60 de lei care să mă ajute să îmi cumpăr mâncarea necesară pentru o seară. Să vină domnul primar să vândă cu 2 euro/ metru pătrat. Dacă socotim transportul, chiria și pâinea, nu ne alegem cu nimic! Unde este profitul?

Continue Reading
La Top