URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PREȚURI RECORD LA INPUTURILE AGRICOLE. FERMIERII AU NEVOIE DE MĂSURI DE SPRIJIN

Prețurile inputurilor agricole au explodat, în ultima perioadă, iar acest lucru afectează fermierii din județul Călărași. Deputatul PSD, Constantin Bîrcă, ne-a declarat că Ministerul Agriculturii lucrează la găsirea unor soluții, în vederea rezolvării acestei probleme.

“Un lucru care îi frământă pe fermieri este prețul inputurilor.  Mă refer la azotat, la complexe, pentru că o să aibă nevoie de ele, în primăvară. Pentru asta, Ministerul Agriculturii încearcă să găsească scheme, în perioada imediat următoare, în vederea subvenționării prețurilor la azotat, la complexe, la inputurile necesare demarării lucrărilor de primăvară”, a afirmat social-democratul.

Modificări la contractele de arendă

Potrivit sursei citate, Comisia pentru agricultură din cadrul Parlamentului României lucrează, la acest moment, la modificarea contractului de arendă. Aceste modificări ar urma să vină în spriinul agricultorilor, cerința principală a fermierilor fiind schimbarea perioadei minime de încheiere a contractului de arendă.

“La momentul acesta, în Comisia de agricultură se lucrează la contractul de arendă, care va avea câteva modificări esențiale. Obligativitatea contractului de arendă va fi de cel puțin 10 ani de zile, tocmai pentru ca arendașii să poată să își organizeze activitatea în fermele lor, să poată să își contracteze credite pentru activitate și pentru a putea amortiza utilajele pe care le achiziționează”, a menționat demnitarul.

Continue Reading
La Top