URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

PREMIILE BAFTA 2023: ”ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT”, MARELE CÂȘTIGĂTOR AL GALEI

A fost seara filmelor la Londra în cea de-a 76-a ediţie a premiilor BAFTA. Disctincţiile au fost decernate, ca în fiecare an, de Academia Britanică de Arte ale Filmului şi Televiziunii. Gala a avut loc la Royal Festivall Hall şi reprezintă cel mai important eveniment din industria britanică de film, fiind echivalentul Premiilor Oscar.

Marele câştigător a fost “All Quiet on the Western Front”. A primit şapte trofee, printre care se numără şi premiul pentru cel mai bun film. Actorii Austin Butler şi Cate Blanchett au plecat acasă cu premiul pentru cel mai bun actor în rol principal. 

Filmul All Quiet on the Western Front a fost premiat în şapte categorii, printre care “cel mai bun film” şi “cel mai bun regizor”. A devenit astfel cea mai premiată producţie străină. “All Quiet on the Western Front” a fost realizat după romanul din 1928 al autorului german Erich Maria Remarque şi prezintă povestea unui tânăr care merge la război pe frontul de vest al Primului Război Mondial.

Pelicula The Banshees of Inisherin s-a aflat, de asemenea, printre câştigători. Premiul BAFTA merge către The Banshees of Inisherin!

Prezenţi la decernarea premiilor BAFTA au fost şi prinţul şi prinţesa de Wales, William şi Kate. Prinţul este preşedintele academiei britanice de film încă din 2010 şi a participat alături de soţia sa la ceremonie pentru prima dată din 2019. Gala BAFTA, ca şi cea a Globurilor de Aur, este o avanpremieră la gala Oscar, premii care vor fi decernate la 12 martie, la Los Angeles.

Sursă text: observatornews.ro

Sursă foto: naratiunea.ro

Continue Reading
La Top