URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PREMIERUL NICOLAE CIUCĂ: GUVERNUL AR PUTEA CREȘTE IMPOZITELE LA JOCURI DE NOROC ȘI TAXELE PE BĂUTURI CARBOGAZOASE /PNL SUSȚINE COTA UNICĂ

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că Guvernul ar putea elimina facilitățile fiscale pentru băuturile carbogazoase care conțin zahăr și ar putea crește impozitele la jocurile de noroc, în ședința de miercuri sau joi, când Executivul va discuta noi modificări fiscale.

El a spus, în schimb, că în momentul de față, nu este momentul „să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi” în România și când „există această oportunitate ca o serie întreagă de afaceri să se relocheze”.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, premierul a subliniat că „în programul de guvernare nu există o astfel de asumare”. Ciucă a precizat că PNL nu susține suprataxarea companiilor,taxa de solidaritate dorită de PSD, pentru a putea asigura „protecția locurilor de muncă” și pentru a evita o nouă creștere a prețurilor la bunuri și servicii.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare astfel încât să asigure „stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri”.

Sursa: Economedia.ro

Continue Reading
La Top