URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PREMIERUL CIUCĂ PREZENT ÎN COMUNA ALEXANDRU ODOBESCU

În decursul zilei de ieri, 15 martie a.c., prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, alături de autoritățile locale și naționale au fost prezenți în județul Călărași. Cu acest prilej, premierul a vizitat o fermă agricolă din comuna Alexandru Odobescu, precum și un agent economic din municipiul Călărași.

Prim-ministrul a ales să viziteze producătorul local de pe teritoriul județului pentru a afla informații reale despre situația agriculturii în România. Premierul a arătat interes pentru agricultura din Bărăgan și totodată, a ascultat cu atenție problemele cu care se confruntă fermierii călărășeni. Conform primarului Nicolae Eremia, agricultorii de pe raza comunei Alexandru Odobescu atrag foarte multe fonduri europene, iar una dintre cele mai mari probleme este legată de sistemele de irigații.

“Avem proiecte europene absorbite pe plan local. Cu această ocazie i-am prezentat premierului o parte din doleanțele  fermierilor, precum și situația foarte dificilă a grâului din România. Cred că această întâlnire va fi benefică pentru producătorii agricoli“, a declarat Niculae Eremia, primarul comunei Alexandru Odobescu.

Totodată, premierul a menționat vizita pe care a facut-o de curând în Egipt, acesta axându-se pe necesitatea Iordaniei de a importa aproximativ 90% din cereale. Nicolae Ciucă a încurajat fermierii călărășeni să păstreze producțiile înăuntrul granițelor țării.

Acestuia i s-au prezentat o parte din utilajele agricole ale fermei, moment în care a fost abordată problema inexistenței unui producător național.

La sfârșitul vizitei, prim-ministrul a purtat o conversație cu muncitorii fermei și a marcat vizita la comuna din Călărași prin câteva fotografii.

La eveniment au participat mai multe oficialități, printre care putem aminti de senatorul Ciprian Pandea, deputatul Florian-Emil Dumitru, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, reprezentanți ai Agenției pentru Finanțarea Investiţiilor Rurale și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Aceștia au participat activ la conversația cu premierul Nicolae Ciucă, fiecare reprezentând cu succes instituția în numele căreia a participat la această întrunire.

Continue Reading
La Top