URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

PREMIERĂ, LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI! ASISTENȚII MEDICALI, TRIMIȘI LA SPECIALIZARE

Premieră, la Spitalul Județean de UrgențăDr. Pompei Samarian” Călărași! Patru asistenți medicali ai Laboratorului de Radiologie sunt trimiși la specializare, potrivit declarațiilor directoarei de îngrijiri a instituției spitalicești, Florentina Stamate. Aceștia vor începe cursul din data de 1 martie 2022. Sursa citată spune că și alți asistenți urmează a fi specializați. Această schimbare survine în urma valului mare de medici atrași la Călărași pe diferite specialități.

În spitalul nostru au apărut medici cu specialități noi, motiv pentru care a trebuit să specializăm și asistenții medicali. Și anume, la Laboratorul de Radiologie, în premieră, trimitem, în acest an, patru asistenți medicali pentru specializare computer tomograf și RMN, precum și operator CT și RMN. Vor începe cursul de la 1 martie. După începerea cursului, intenționăm să mai trimitem încă doi asistenți medicali. De asemenea, ca să putem ridica gradul maternității, ne trebuie asistenți medicali cu pregătirea de Obstetrică-Ginecologie, motiv pentru care, la sala de nașteri, am completat seria de asistenți medicali cu specialitatea Obstetrică-Ginecologie”, a punctat dr. Florentina Stamate.

Sursa citată a mai precizat că, la nivelul spitalului se lucrează, în continuare, la îmbunătățirea comunicării dintre medici și pacienți.

Mai avem de lucru și încercăm, în continuare, să ne perfecționăm la acest capitol, și anume la comuniarea cu pacientul, comunicarea cu aparținătorii și comunicarea în cadrul echipei medicale. Sperăm că anul acesta să ne atingem țelurile. În planul meu de instruire a personalului mediu și auxiliar există aceste teme și sperăm noi să trecem cu bine și la acest capitol”, a concluzionat directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Județean Călărași.

Continue Reading
La Top