URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PREMIERĂ LA CĂLĂRAȘI! UN SISTEM PERFORMANT DEDICAT PERSOANELOR CU DEFICIENȚE DE VEDERE, MONTAT ÎNTR-UN OFICIU POȘTAL

Un proiect al Companiei Naționale Poșta Română a fost lansat ieri, 16 februarie, în premieră în județul Călărași. Este vorba despre sistemul Step-Hear, lansat totodată în 46 de oficii din întreaga țară, potrivit unui comunicat al Prefecturii Călărași.

Sistemul a fost montat în Oficiul Poștal 1, situat pe strada Prelungirea București, nr. 4, bl. N2, parter, zona Vultur din municipiul Călărași. Acesta este destinat persoanelor cu deficiențe de vedere, care vor putea accesa serviciile Poștei Române prin intermediul acestui proiect.

Mai precis, în incinta oficiului poștal a fost instalat un sistem cu tehnologie high-tech a cărei aplicație se poate descărca gratuit din AppStore și Google Play pe telefonul mobil. Sistemul Step-Hear se interconectează cu senzorii instalați în oficiul poștal și va comunica un mesaj audio, pre-înregistrat, care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților. Astfel, persoanele cu deficiențe de vedere se vor putea descurca singure în interiorul oficiilor poștale, doar folosind această aplicație”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Călărași.

FOTO: Facebook / Instituția Prefectului- județul Călărași

Continue Reading
La Top