URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

“PREGĂTIȚI PENTRU VIAȚĂ” – UN NOU PROIECT AL CJ CĂLĂRAȘI, DESTINAT COPIILOR DIN SISTEMUL DE PROTECȚIE SOCIALĂ

Consiliul Județean Călărași a inițiat la nivel județean, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, un nou proiect numit “Pregătiți pentru viață”, destinat copiilor din sistemul de protecție socială, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Casa de Cultură a Studenților. Acest program vizează copiii înregistrați la toate direcțiile de asistență socială și protecția copilului.

Prin intermediul acestui proiect, s-au oferit weekend-uri de relaxare și interacțiune, cu activități practice pentru dezvoltarea abilităților necesare vieții independente.

Prima grupă, formată din 30 de copii din sistemul rezidențial de protecție al DGASPC Călărași, a avut o excursie la Pucioasa, județul Dâmbovița, unde au participat cu entuziasm la activități și s-au bucurat de surprizele oferite.

A doua grupă, compusă din 28 de copii și tineri din evidența DGASPC Călărași, fie cu măsuri de protecție, fie din familii în dificultate, a avut parte de o tabără organizată la Bușteni. Majoritatea dintre acești copii au experimentat pentru prima dată o astfel de ieșire. Programul a inclus ateliere de dezvoltare personală și dobândirea abilităților necesare vieții independente, precum și vizitarea unor obiective turistice, inclusiv Mânăstirea Caraiman și Castelul Peleș.

Ultima grupă, formată din 28 de copii, a avut o experiență similară la Bușteni în perioada 13-15 octombrie. Copiii au avut ocazia să socializeze, să se relaxeze și să descopere locuri și lucruri noi. Aceștia au explorat platoul Bucegi, au vizitat Mânăstirea Caraiman și Castelul Peleș, și au participat la jocuri interactive și la aniversarea zilei de naștere a unui copil.

Proiectul “Pregătiți pentru viață!” a fost posibil datorită colaborării strânse cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Casa de Cultură a Studenților București. În total, 86 de copii din evidența DGASPC Călărași au beneficiat de această inițiativă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top