URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

PREGĂTIRILE PENTRU FESTIVALUL FLORI DE MAI, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Câteva zile au mai rămas până la începerea Festivalului de interpretare a muzicii ușoare românești “Flori de Mai”. Acesta va debuta în data de 13 mai și, timp de 3 zile, călărășenii se vor putea bucura de concerte sustinute de artiști în vogă, mai ales ca festivalul s-a reluat după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei de Covid. Ediția a XXXII-a a concursului se va desfășura în perioada 13-15 mai 2022, atât în sala de spectacole “Barbu Știrbei”, cât și pe scena amenajată pe esplanada Consiliului Județean Călărași. La această dată, pregătirile evenimentului sunt în toi. Managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Georgiana Teodorescu, ne-a precizat că a început montarea scenei. Conform declarațiilor acesteia, festivalul va avea o tehnologie cum nu s-a mai văzut până acum la Călărași.

“Deja se poate vedea, am început montarea scenei, pentru că este un lucru de durată. De această dată, toți călărășenii o să poată observa că vom avea o tehnologie care nu a mai fost până acum la Călărași. Pot să vă spun deja că vom avea peste 220 de metri pătrați de ecrane, pe care tot timpul vor fi proiectate toate evenimentele din sală și cele de afară. Deja noi suntem în priză, noi începem mai devreme, chiar dacă călărășenii se vor putea bucura doar începând cu data de 13. În data de 12 mai, vor veni concurenții de la grupa Floricele și se vor apuca de repetiții, ca să fie siguri că pe data de 13, la concurs, totul va ieși perfect. Deja lumea lucrează și afară, și înăuntru, în sală”, a afirmat Georgiana Teodorescu.

În cadrul festivalului, artiști de pretutindeni, cu vârsta cuprinsă între 7 și 25 de ani vor interpreta piese ale compozitorilor români. Aceștia vor concura la cele două secțiuni ale festivalului concurs: la secțiunea Floricele pe câmpii vor evolua 38 de copii, iar la categoria de vârstă 16-25 ani, vor participa 17 concurenți.

De asemenea, în cele trei zile ale evenimentului fastuos, vor concerta nume sonore, respectiv: Nico, Cătălin Crișan, Oana Radu, Maximilian, Lidia Buble, DJ Project, Delia, Carla’s Dreams și Andra.

“Totul a fost posibil deoarece toți consilierii județeni, și le mulțumesc pe această cale, au înțeles necesitatea de a se derula în Călărași un eveniment de o mare amploare, pentru că putem să facem lucruri frumoase, bineînțeles, dacă avem și buget. Dumnealor au înțeles și ne-au aprobat un buget care să ne permită să aducem niște artiști foarte mari, o scenă și ecrane, astfel încât călărășenii să se bucure, după doi ani de pandemie, de cel mai mare eveniment care s-a desfășurat vreodată la Călărași. Cu această ocazie, doresc să invit toți călărășenii să ne fie alături în aceste trei zile și să se bucure de tot ceea ce noi le-am pregătit și le vom oferi”, a conchis sursa citată.

Continue Reading
La Top