URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PREASFINȚITUL PĂRINTE VINCENȚIU A HIROTONIT DOI SLUJITORI, DE PAȘTE

Luni, 25 aprilie 2022, în a doua zi de Paști, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași, unde a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din Municipiul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Marius – Gabriel Purcărea și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Vasile Viorel Dinu, preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul George Aurelian Boșneag, pe seama parohiei Frumușani, cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva, din Protopopiatul Oltenița, iar diacon pe domnul Mihnea Cristian Necula, care va sluji ca preot la Parohia Ciocănești Mărgineni, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, din Protopopiatul Călărași.

Preasfințitul Părinte a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre darurile pe care le-am primit la Învierea Mântuitorului, despre calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu, despre mărturisirea pe care o facem în salutul „Hristos a Înviat!” de participanți la Învierea lui Iisus Hristos.

Tot cu această ocazie, Preasfințitul Părinte a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului primar Marius Grigore Dulce pentru lucrarea jertfelnică depusă în comunitățile parohiale din Municipiul Călărași.

Toți credincioșii prezenți la slujbă, au primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu câte o Pastorală și o felicitare de Paști.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți la Praznicul Învierii Domnului.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top