URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

POȘTA ROMÂNĂ LIVREAZĂ CARDURILE DE ENERGIE ÎNCEPÂND CU 1 FEBRUARIE

De la 1 februarie, Poşta Română va începe să ditribuția cardurilor de energie acordate de Guvern persoanelor cu venituri reduse, pentru plata facturilor la electricitate şi la încălzirea locuinţelor. Procedurile de utilizare diferă pentru pentru cei care locuiesc la casă, de cele ale românilor care locuiesc la bloc.

Guvernul acordă un ajutor de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, căldură, gaze, dar și pentru lemne sau butelii. Beneficiarii eligibili ai acestei măsuri de sprijin sunt pensionarii și persoanele cu dizabilități care au venituri mici, beneficiarii de ajutor social și familiile care primesc alocații de susținere. Ajutorul va fi livrat în două tranșe de câte 700 de lei fiecare, prima tranșă putând fi utilizată până pe 30 iunie 2023. A doua tranșă urmează să se acord în luna septembrie pentru perioada 1 iulie 2023 – 31 decembrie 2023.

Ajutorul va fi livrat populației de către Poșta Română prin intermediul unui „card de energie“, care va începe să fie distribuit de la 1 februarie. Denumirea utilizată de guvern poate induce în eroare – cardul de energie nu va deține bani și nu va putea fi utilizat ca un mijloc de plată electronic, precum orice card bancar. El reprezintă, de fapt, un document justificativ care poate fi utilizat de poseso ca o dovadă a faptului că are dreptul să beneficiez de ajutorul acordat de guvern.

Pentru a face față acestei sarcini suplimentare și numărului mare de beneficiari ai măsurii de sprijin, instituția și-a reconfigurat personalul și aparatura. Conform procedurii publicate pe site-ul Poștii Române, procedura de efectuare a plății este următoarea:

– Plata se poate face la orice subunitate a Poștei Române sau la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului.

– Se completează plata prin mandat poștal, către contul furnizorului de energie (ori al asociației de proprietari/locatari).

– Se primește dovada plății, pe care este scrisă suma rămasă după efectuarea plății, valoarea plății/plăților efectuate și furnizorul/furnizorii către care s‑a efectuat plata.

Sursă: infofinanciar.ro

Continue Reading
La Top