URMĂREȘTE-NE

CORONAVIRUS

POMPIERII VERIFICĂ, ZILNIC, SECȚIA ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași efectuează, zilnic, activităţi de recunoaştere şi verificare a secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Județean de Urgenţă Călărași.

Verificările sunt efectuate din trei în trei ore, în cadrul unor acţiuni desfăşurate la nivel naţional conform unui ordin emis în acest sens.

Având în vedere situaţiile de urgenţă din ultima perioadă în care au fost implicate unităţi spitaliceşti pe fondul creşterii cazurilor COVID-19, în scopul prevenirii unor situaţii de urgenţă ce pot pune în pericol viaţa pacienţilor, pompierii călărăşeni desfăşoară activităţi de recunoaştere și verificare a secţiilor ATI.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călărași, plutonier adjutant șef, Ovidiu Tătăranu, se verifică dotarea cu stingătoare şi hidranţi interiori, după caz, practicabilitatea căilor de acces/evacuare şi intervenţie, modalitatea de încălzire a spaţiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate şi eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis, cum sunt lumânările sau candelele. De asemenea, se urmăreşte operativitatea personalului, integritatea instalaţiilor electrice, asigurarea permanentă a personalului în secţia ATI şi cunoaşterea modului de intervenţie în cazul producerii unui incendiu şi aerisirea periodică a spaţiului în care există riscul de creştere a concentraţiei de oxigen.

Activităţile de recunoaştere şi verificare vor fi desfăşurate zilnic, în intervalul orar 9:00 – 21:00, de către personalul operativ din cadrul subunităţilor de intervenţie, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor.

Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoştinţă conducătorilor de instituţii, în vederea remedierii în cel mai scurt timp.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top