URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENI AU INTERVENIT LA 61 DE SITUAȚII DE URGENȚĂ ÎN ULTIMELE TREI ZILE

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi / sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 61 de misiuni. Din numărul total de intervenții, 46 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere produse pe raza judeţului Călăraşi

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere din dotare pentru lichidarea a trei incendii.

Dintre incendiile înregistrate în această perioadă: două au fost produse la locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar cel de-al treilea la un contor electric, nefiind înregistrate victime.

Din cauza fenomenelor meteo periculoase înregistrate la finalul săptămânii, pompierii militari călărăşeni au fost solicitaţi să intervină la patru misiuni pentru degajarea unor copaci căzuţi / rupţi din cauza rafalelor puternice de vânt, iar în alte trei cazuri au intervenit pentru persoanele aflate în autovehicule rămase blocate în zăpadă.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro., cât şi pe pagina oficială a inspectoratului www.isucalarasi.ro. Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading
La Top