URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

POMPIERII MILITARI CĂLĂRĂȘENI AU DISTRUS ASTĂZI 21 DE ELEMENTE DE MUNIȚIE RĂMASĂ NEEXPLODATĂ DESCOPERITĂ PE TERITORIUL JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI

Astăzi, 12 Mai 2022, pompierii specialişti pirotehnicieni din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au distrus mai multe elemente de muniţie rămasă neexplodată descoperite în ultimele luni pe teritoriul județului (aproximativ 12 luni).
În intervalul orar 09.00 – 13.00, echipajul de specialişti pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași s-au deplasat pe raza localităţii Radu Negru, comuna Modelu, pentru distrugerea mai multor proiectile de diferite calibre ( trei grenade defensive și 17 proiectile explozive de diferite calibre şi o rachetă germană).

În cadrul acestei operaţiuni de asanare, specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. Călărași au folosit T.N.T. (trinitrotoluen) pentru distrugerea muniției, misiunea pirotehnică finalizându-se cu succes.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite, potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U.„Barbu Ştirbei” Călăraşi – Plt. adj. șef Tătăranu Ştefan-Ovidiu.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top