URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

POMPIERII CĂLĂRĂȘENI AU INTERVENIT LA O SUTĂ DE SITUAȚII DE URGENȚĂ, ÎN ULTIMELE PATRU ZILE

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 100 de misiuni. 

Din numărul total de intervenții, 87 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la cinci accidente rutiere în localităţile: Ceacu, Olteniţa, Belciugatele, Lupşanu, Călăraşi. În urma acestor accidente rutiere au rezultat 11 victime, dintre care una decedată.

De asemenea, în această perioadă pompierii militari profesionişti au acționat cu autospecialele de stingere din dotare pentru lichidarea a opt incendii în localităţile; Şoldanu, Modelu, Chirnogi, Spanţov, Săruleşti, Gostilele, Ciocăneşti şi Dragalina. Dintre incendiile înregistrate în această perioadă: patru au fost produse la locuinţe şi anexe gospodăreşti, trei au fost produse la autovehicule şi utilaje agricole, iar un incendiu s-a manifestat la o suprafaţă acoperită cu vegetaţie uscată şi mărăciniș.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, https://fiipregatit.ro, cât şi pe pagina oficială a inspectoratului, www.isucalarasi.ro.

Continue Reading
La Top