URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

POLIȚIȘTII LE UREAZĂ MOTOCICLIȘTILOR “ASFALT USCAT”

Politiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași s-au întâlnit cu membrii clubului moto Legio Phoenix MC Călărași.

Subiectele abordate au fost legate de dinamica accidentelor rutiere, cauze generatoare, măsuri de prevenire și combatere, precum și soluții de reducere a riscului rutier în rândul motocicliștilor.

De asemenea, polițiștii le-au recomandat să poarte echipamentul complet de protecție, să aibă o conduită preventivă în trafic și să conducă motocicleta fără să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

La activitate au participat aproximativ 30 de membri ai clubului moto.

Recomandări pentru motocicliști:

  • Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!
  • Anticipați intențiile partenerilor de drum – chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că vă apropiați, ei pot aprecia greșit distanța ori viteza.
  • Sporiți atenția la viraje și intersecții – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
  • Asigurați-vă atunci când virați – șoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!
  • Fiți pregătit pentru condiții periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriș, cale de rulare tramvai, gropi și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta grav aderența generând accidente!
  • Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le “tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
  • Utilizați o cască de protecție omologată – care îndeplinește standardele actuale de siguranță. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparația poate ascunde vicii structurale!
  • Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști – numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident. Este recomandat echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare!
  • Protejați-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața.
  • Fiți vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top