URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

POLIȚIȘTII, ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI, LA LICEUL “BARBU ȘTIRBEI” CĂLĂRAȘI

Polițisții  din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  alături de adjunctul pe linie de ordine publică și poliție rutieră, comisar șef de poliție Petronel Dumitrașcu, au organizat o activitate informativ-preventivă la Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași.

Astfel, polițiștii au purtat discuții libere cu 116 elevi, temele principale au fost prevenirea traficului și consumului de substanțe psihoactive, precum și delincvența juvenilă.

Discuțiile au fost legate de riscurile consumului de droguri privind reacțiile biochimice declanșate la nivelul organismului uman, dar și consecințele asupra performanțelor școlare, vieții familiale sau sociale, discutându-se totodată și despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.

De asemenea, au fost încurajați să adopte un comportament pro-social, să manifeste o atitudine tolerantă pentru ca situațiile conflictuale să nu degenereze în acte de violență și să respecte normele prevăzute în regulamentul școlar.

Siguranţa tinerilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călărași, iar activităţile preventive vor continua.

 

Continue Reading
La Top