URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

PNL CĂLĂRAȘI S-A LEPĂDAT DE FLORIN CÎȚU ȘI “ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE”

PNL Călărași și alte organizații locale din țară s-au lepădat de Florin Cîțu și “echipa câștigătoare”. Ieri, 10 aprilie a.c., a avut loc Congresul Extraordinar prin care Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Partidului Național Liberal, acesta neavând contracandidat. Congresul a avut loc la câteva zile după demisia forțată a lui Cîțu de la conducerea formațiunii politice.

Deși anul trecut, în luna septembrie, liberalii călărășeni, în frunte cu liderul organizației județene, Ciprian Pandea, îl susțineau pe “Superman” (n.r. Florin Cîțu), acum vedem o răsturnare de situație, care nu ne miră deloc, pentru că așa e în politică. La doar câteva luni de la preluarea frâielor PNL, Cîțu a fost debarcat mișelește din fruntea partidului, de aceiași colegi care spuneau că e cel mai bun. Astfel, prim-vicepreședinții, o parte din vicepreședinți, dar și președinții mai multor organizații locale, printre care se numără și călărășeanul Ciprian Pandea, au întors armele împotriva lui Florin Cîțu, cerându-i acestuia demisia, printr-o scrisoare, din cauză că se dorea un restart al partidului împreună cu premierul Nicolae Ciucă.

Redăm comunicatul de presă al PNL Călărași, de la data de 31 martie a.c., prin care se vorbea despre “operațiunea anti-Cîțu”:

“Biroul Permanent Județean al PNL Călărași a decis, în această seară, ca președintele filialei, senatorul Ciprian Pandea, să solicite convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Național al partidului, pentru duminică, 3 aprilie 2022. CN va avea ca principal punct pe ordinea de zi convocarea Congresului Extraordinar al PNL. Decizia PNL Călărași se dorește a fi un restart al partidului pentru îndeplinirea reformelor de care primarii, consilierii județeni și locali ai Partidului Național Liberal au nevoie pentru dezvoltarea localităților. Aceste reforme pot fi realizate numai prin sprijin guvernamental și prin găsirea celor mai bune soluții în interiorul PNL. ‘Este nevoie urgent de acest restart, pe care îl vom da partidului împreună cu viitorul președinte, premierul Nicoale Ciucă. Nu ne mai permitem întârzieri, avem responsabilități în fața celor care ne-au votat. Din păcate, încă președintele Florin Cîțu nu a ținut cont de rezultatele obținute de PNL Călărași, de tot suportul pe care organizația i l-a oferit. În acest moment, PNL Călărași are o reprezentare guvernamentală care nu oglindește rezultatele bune pe care le-am obținut la ultimul scrutin electoral, reprezentare ce nu poate susține, așa cum este necesar, toate proiectele primarilor noștri’, declara președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, în acel comunicat de presă.

După ce ieri, Nicolae Ciucă a fost ales șef al Partidului Național Liberal, președintele organizației de la Călărași, Ciprian Pandea, a publicat următorul mesaj, pe Facebook: “Continuăm, împreună, mai uniți, alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă! Mulțumesc tuturor colegilor mei liberali călărășeni, delegați la Congresul extraordinar desfășurat duminică, 10 aprilie. Mulțumesc tuturor aleșilor locali și membrilor PNL Călărași care privesc cu încredere spre anul electoral 2024. Împreună pentru Călărași”.

Am încercat să îl contactăm pe președintele PNL Călărași, Ciprian Pandea, pentru un punct de vedere, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

Continue Reading
La Top