URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PLANUL ROȘU ACTIVAT. 26 DE POMPIERI RĂNIȚI

Cel puțin o persoană a murit și alte șapte au fost grav rănite într-o explozie, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Alte două persoane sunt date dispărute. Autoritățile din Dâmbovița au activat Planul Roșu de Intervenție.

La ora 22:12 Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că există pericolul să aibă loc o a treia explozie „la o cisternă care este la distanță”.

„Încă suntem în dinamică. Zona trebuie să fie evaluată , zona încă este periculoasă și, din cauza asta, am evacuat la distanță, pentru că există pericolul să mai fie încă o explozie la încă o cisternă care este la distanță. Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă.

S-a explicat populației, în zona imediat limitrofă a fost populația evacuată. Ca de obicei, a fost greu de controlat populația. Colegii de la poliție și jandarmerie au ajutat la îndepărtarea populației, pentru că toată lumea voia să meargă în propria casă în zona incenediului și aest lucru a fost interzis. La acest moment, colegii vor continua să încerce să controleze situația. În ceea ce privește o explozie ulterioară, Arafat a spus că: „întotdeauna acest scenariu există. Orice incendiu când ai cisterne în zonă, există.

Din cauza asta se răcesc, din cauza asta au fost aduși roboții, ca să poată cu apă să-i răcească. Nu întotdeauna se reușește. Aici, colegii de la pompieri știu”, a spus Arafat.

Peste 3000 de oameni au fost evacuați.

Sursa digi24.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top