URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PLANTA CARE TE UMPLE DE BANI. UN KILOGRAM COSTĂ 10.000 DE EURO. RECOLTAREA SE FACE O SINGURĂ SĂPTĂMÂNĂ PE AN

Condimentul care îți aduce venituri generoase. Un singur kilogram depășește 10.000 de euro. Se adună o perioadă scurtă pe an.

Planta care te umple de bani. Un kilogram costă 10.000 de euro. Recoltarea se face o singură săptămână pe an. Are foarte multe beneficii pentru organismul uman, dovadă că tot mai multe persoane aleg să investească într-o astfel de afacere.

Condimentul care îți aduce venituri generoase. Un singur kilogram depășește 10.000 de euro. Se adună o perioadă scurtă pe an

Condimentul care îți aduce venituri generoase se numește șofran și a început să fie plantat de cetățenii români în ultima perioadă. Un singur kilogram depășește 10.000 de euro, bulbii fiind aduși din străinătate.

Planta este una veche, scumpă, cu un parfum puternic și cu o culoare care iese în evidență. Agricultorii sunt conștienți că se cultivă destul de puțin în întreaga lume, mai ales că se adună doar o săptămână pe an. Numită și aurul roșu în gastronomie, planta este foarte pretențioasă și are nevoie de un climat temperat continental, recoltarea fiind dificilă. Cu toate acestea în ultimii ani a început să fie cultivată în Spania, Grecia, Italia și chiar România.

Acesta este motivul pentru care condimentul este extrem de scump. Fermierii trebuie să recolteze manual firele delicate din fiecare floare, fiind necesare aproape 15.000 de flori pentru a se obține 100 de grame de fire uscate de șofran.

Șofran, beneficii pentru organismul uman

Șofran are numeroase beneficii pentru organismul uman datorită faptului că are compuși antioxidanți care contribuie la reducerea riscului anumitor afecțiuni cronice. De asemenea, îmbunătățește starea de spirit și combate stresul oxidativ.

Continue Reading
La Top