URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

PIESĂ DE TEATRU LA OLTENIȚA, PE 12 IANUARIE 2022

În data de 12 ianuarie 2022, la sala de spectacole din cadrul Direcției de Cultură Oltenița, se va juca piesa „Despre Olteni, cu dragoste”.

Primăria Municipiului Oltenița, prin intermediul Direcției de Cultură Oltenița, în colaborare cu Teatrul Nottara din București, invită iubitorii de cultură miercuri, 12 ianuarie, ora 19:00, la spectacolul de teatru „Despre Olteni, cu dragoste”.

Piesa ne va purta prin Bulzeștiul lui MarinSorescu, o călătorie printr-un tunel al timpului. Vom descoperi cum tot ce era odinioară tradiție, ritual și tihnă prinde contur și ni se înfățișează în fața ochilor atât de viu! Satul se animă și pulsează de viață, cu apariția fiecărui personaj în lumina reflectoarelor. Poveștile spuse sunt adevărate și noi le trăim odată cu personajele care au existat aievea în satul natal al lui Sorescu. Suntem martori și trăitori în lumea aceea uitată, pierdută, dar atât de autentică și frumoasă. O lume bine rânduită, iar acele rânduieli care însoțeau viața țăranilor, zi de zi, de la naștere până la moarte, erau strașnic păzite de bătrânii satului, care reprezentau chezășia că totul se întâmplă așa cum trebuie, așa cum e datul din străbuni. ‘Despre olteni, cu dragoste’ e un spectacol la care se râde cu poftă și care îți aduce aminte de părinți, de bunici, de copilărie, au transmis reprezentanții Direcției de Cultură Oltenița.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete din cadrul Direcției de Cultură Oltenița, strada Argeșului, nr. 6A, în perioada 3 – 11 ianuarie 2022, de luni până sâmbătă, în intervalul 09:00 – 16:00.

Pentru informații și rezervări de bilete, persoanele interesate să apeleze numărul de telefon 0342/402.460.

Accesul la spectacol se va face între orele 18:00 și 18:40, respectând măsurile de protecție anti-Covid-19.

Purtarea măștii precum și prezentarea certificatului verde sunt obligatorii. (Autor: Cristina Berheci)

Continue Reading
La Top