URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

PETIȚIE ÎMPOTRIVA ÎNFIINȚĂRII UNEI CĂI DE ACCES AUTO PRIN PARCUL CENTRAL CĂLĂRAȘI

Posibilitatea deschiderii traficului pe Bulevardul 1 Mai, între străzile Sloboziei și Dobrogei, care ar urma să fie efectuată de Primăria Municipiului Călărași, prin intermediul unui proiect cu bani europeni, a stârnit valuri de reacții, din partea cetățenilor, în mediul online și nu numai. Astfel, a fost creată o petiție intitulată ‘Semnează pentru copacii din Parcul Central’. În aceasta se arată faptul că proiectul este împotriva naturii și că aproximativ 30 de arbori, cu dimensiuni impresionante și cu o vechime de peste 40 de ani, care se află în apropierea gardului care mărginește parcul pe toată lungimea lui, de la strada Traian până la strada Dobrogei, adică exact pe traseul viitorului bulevard, sunt marcați cu vopsea galbenă, aceștia urmând a fi defrișați.

În weekendul care tocmai a trecut, consilierul local din partea USR, Costin Mirescu, a dat întâlnire cetățenilor, în parcul cu pricina, pentru strângerea de semnături împotriva inițiativei primăriei de lărgire a Bulevardului 1 Mai prin transformarea unei fâșii din parc în cale de acces auto.

Și liderul Organizației Municipale a PNL Călărași, Alin Drăgulin, a semnat împotriva defrișării unei părți din Parcul Central. El a felicitat inițiatorii petiției pentru spiritul civic de care aceștia dau dovadă.

Amintim că, în data de 23 februarie 2022, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași, va avea loc o dezbatere publică între reprezentanții UAT și cetățenii orașului privind posibilitatea creării acestui acces auto, pe un singur sens, între strada Sloboziei și strada Dobrogei, pe Bulevardul 1 Mai, ca urmare a demarării proiectului cu finanțare europeană „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin crearea unui spațiu urban pietonal multifuncțional în zona centrală a municipiului”.

Continue Reading
La Top