Dacă în primul semestru al anului, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților a organizat diferite cursuri și activități specifice pentru beneficiari, conducerea instituției deja a pregătit o serie de proiecte pentru perioada ce va urma.
“Noi deja ne-am organizat în ceea ce privește cursurile pe care le vom derula la finalul lunii august și în septembrie. Conform solicitărilor și înscrierilor făcute până în acest moment, vom începe derularea cursurilor de mecanic auto. Este un curs de nivel 3, de 720 de ore, absolvirea celor 10 clase fiind obligatorie. În ceea ce privește această calificare, cursurile vor fi mixte: de șomeri și de plătitori. Tot în această perioadă va începe și cursul de maseur și cel de reflexoterapeut. Cursul de maseur este de inițiere, în timp ce cel de reflexoterapeut este de perfecționare. De asemenea, pe partea de calificare vom începe cursul de manichiurist, frizer și cosmetician. Înca avem înscrieri pentru cursul de referent resurse umane. Acesta este tot un curs de inițiere, durata acestuia fiind de 200 de ore”, a declarat Ruxandra Bîrcă, directorul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților.
Până la finalul anului, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților va organiza o serie de cursuri de calificare menite să ajute șomerii din județul Călărași, precum și pe cei din regiunea Sud Muntenia.
“Vom continua seria proiectelor noastre. Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, au deschis noi apeluri de proiecte, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților fiind eligibil atât ca solicitant, cât și ca partener. Ne bucură acest aspect pentru ca sunt proiecte noi, destinate tuturor categoriilor de persoane. Aici, în comparație cu Tinerii NEETs, plaja de beneficiari este mult mai largă. Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani pot beneficia de aceste proiecte”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.
Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților a încheiat deja parteneriatele necesare pentru depunerea cererilor de finanțare.
“Pe două proiecte pe care noi deja le-am propus și am trimis spre aprobare fișele de proiect, apelul se încheie pe 9 septembrie. Am depus o fișă si pentru un alt proiect al cărui apel se incheie la finalul lunii, pe 30 septembrie”, a precizat Ruxandra Bîrcă.
Nici luna octombrie nu este lipsită de activitate. Instituția publică va depune documentația necesară pentru un alt proiect care va aduce beneficii cetățenilor români.
Grupul țintă al proiectelor din cadrul Programului Educație și Ocupare se ridică la aproximativ 1.400 de persoane.
Pentru a putea organiza cursurile din cadrul proiectelor derulate la nivelul țării, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților a fost dotat, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, cu echipamente IT noi. În același timp, angajații instituției publice beneficiază de cursuri de pregătire și perfecționare pentru a putea utiliza echipamentele.
“Pe lângă aceste cursuri, săptămâna viitoare voi participa, la invitația Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, la Constanța, la o sesiune de formare pentru standardele ocupaționale și transferul de credite în ceea ce privește cursurile de pregătire profesională și formare profesională a adulților”, a conchis Ruxandra Bîrcă, directorul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților.