URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

PESTE 880 DE PERSOANE ANGAJATE PRIN INTERMEDIUL AJOFM CĂLĂRAȘI, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI

În primul semestru al acestui an, au fost angajate 882 de persoane, din județul Călărași, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM).

Potrivit Magdalenei Cotelnic, șef serviciu în cadrul instituției, din totalul acestor persoane, 534 provin din mediul rural, iar 348 din cel urban.

Din cei încadrați în muncă până la data de 30 iunie 2022, 89 au vârste peste 55 de ani, iar 151 sunt tineri până în 25 de ani. Totodată, 485 de cetățeni angajați au peste 45 de ani.

Numărul femeilor încadrate este de 350, iar al bărbaților de 532.

Conform nivelului de pregătire, cei mai mulți dintre cei pentru care s-a identificat un loc de muncă au studii medii. De asemenea, predomină și angajările pe studii primare.

“Studiile superioare sunt în scădere, pentru că și locurile de muncă pentru studiile superioare nu sunt atât de generoase. Cele mai multe locuri de muncă și încadrările au fost pe studii medii. Referitor la studiile medii, deocamdată nu pot să vă spun datele privind absolvenții de liceu, pentru că aceștia doar ce s-au înscris în evidențele noastre. Acum urmează să depună și cerere și să primească indemnizația de șomaj. Cei care s-au încadrat în perioada celor 60 de zile au dreptul la o primă de inserție. Chiar colegele mele au venit și mi-au spus că avem un prim dosar de primă de inserție. Îi așteptăm să vină să depună cererea, astfel încât să poată beneficia de valoarea indemnizației de șomaj timp de 6 luni”, a declarat Magdalena Cotelnic, pentru Canal SUD.

Continue Reading
La Top