URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PESTE 300 DE LOCURI DE MUNCĂ DISPONIBILE ÎN JUDEȚ. CĂLĂRĂȘENII NU SE ÎNGHESUIE SĂ LE OCUPE

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași anunță că la nivelul județului Călărași sunt disponibile în această perioadă 321 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt disponibile în zona municipiului Oltenița, acolo unde un angajator din București a pus la dispoziție 250 de posturi.

Din 321 de locuri de muncă, avem 10 locuri de muncă pe studii superioare, avem în jur de 60 de locuri de muncă pe studii medii, iar diferența este pe studii primare. De la economist, consilier juridic, fiziokinetoterapeut, contabil, vânzător și avem și un asistent medical la o clinică medicală de pe raza municipiului Călărași”, a declarat Doinița Nicolae, directoarea AJOFM Călărași.

Cu toate că locuri de muncă sunt din plin, călărășenii nu se înghesuie să le și ocupe.

La acest moment, vin, dar nu cu o frecvență ca în perioada primăverii. Fiind lună de iarnă, de început de an, într-adevăr, nu prea se înghesuie persoanele la acest moment pentru căutare unui loc de muncă. Probabil că nu ne promovăm, tocmai de aceea încercăm să dăm această informație în presă, că există locuri de muncă și doritorii pot veni la noi să se înscrie în baza noastră de date și să le oferim un loc de muncă corespunzător calificării, studiilor și ce nevoi au dumnealor”, a mai spus Doinița Nicolae.

RATA ȘOMAJULUI A AJUNS LA 4.20% ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Conducerea AJOFM Călărași precizează că procedura de intrare în evidența instituției este una simplă, iar doritorii trebuie să depună doar câteva documente.

Procedura este în felul următor: orice persoană care are vârsta peste 16 ani, dar până în 65 de ani, poate veni la AJOFM Călărași cu cartea de identitate, originalele documentelor de studii, copiile le putem face noi și să certificăm că sunt conforme cu originalul. Și dacă au mai avut locuri de muncă, pot veni cu cartea de muncă și zona de REVISAL o scoatem noi, avem protocol cu ANAF-ul și putem scoate noi zona REVISAL-ului”, a menționat directoarea AJOFM Călărași.

Cei care nu își găsesc un loc de muncă, pot opta pentru un curs de formare profesională, pus la dispoziție gratuit de Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași. Între timp, la nivelul județului Călărași, rata șomajului a ajuns la 4.20%.

S-a mărit un pic rata șomajului cu 0.70, pentru că la sfârșit de an firmele din agricultură își mai dau în șomaj tehnic pe perioada iernii persoanele, urmând ca în primăvară să îi preia de la noi din șomaj la locul de muncă respectiv, în agricultură”, a mai declarat Doinița Nicolae, directoarea AJOFM Călărași.

Anul trecut, au fost ocupate aproximativ 50% dintre locurile de muncă disponibile în județul Călărași, transmite conducerea AJOFM Călărași.

Lista cu locurile de muncă disponibile poate fi consultată AICI.

Continue Reading
La Top