URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

PESTE 2 DIN 10 CANDIDAȚI ÎNSCRIȘI LA CONCURSUL DE ANGAJARE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT NU AU MAI VENIT LA PROBA SCRISĂ ORI AU IEȘIT DIN SALĂ CÂND AU VĂZUT SUBIECTELE

Puțin peste 21% dintre candidații înscriși Titularizare 2022 – concursul de angajare în Învățământ – nu au mai venit la proba scrisă desfăşurată miercuri, 13 iulie, sau au ieșit din sală când au văzut subiectele invocând motive personale sau medicale.
Concret, Ministerul Educației anunță că s-au prezentat 27.148 de candidaţi dintre cei 31.531 de candidaţi cu drept de participare la această probă. Nu s-au prezentat 4.383 de candidați, iar dintre cei care au venit totuși, 2.223 de candidați s-au retras (2116 candidați din motive personale, respectiv 107 candidați din motive medicale).
În total 6.668 de candidați – majoritatea deja profesori.
15 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2022 – 2023.
În final doar 24.862 de lucrări au fost finalizate de tot atâția candidați. Reamintim că anul acesta la concurs au fost scoase 68.000 de posturi, din care doar peste 5 mii titularizabile – adică cu angajare pe perioadă nedeterminată.
• Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecția specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.
• Amintim că Sorin Cîmpeanu califică „extrem de îngrijorător” numărul redus de posturi titularizabile la disciplinele la care se susțin probe scrise la examenele naționale.
• Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro
Rezultatele finale se afişează pe 27 iulie.
Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă/proba practică şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Sursa: edupedu.ro

Continue Reading
La Top