URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PESTE 150 DE ELEVI DE CLASA A IX-A DIN CĂLĂRAȘI CU MEDIA SUB 5.00 IAU BURSĂ DE MERIT

Bursele de merit au creat discuții aprinse în spațiul public, după ce criteriile de acordare au fost modificate. Potrivit noilor reguli, vor primi bursă de merit toți elevii care au avut în anul școlar trecut media peste 9.50, precum și următorii 30% dintre elevii din clasă, indiferent de media lor generală.

Această situația a creat controverse, deoarece au devenit eligibili pentru burse de merit inclusiv elevi cu medii sub 5.00. Unii dintre ei au chiar medii de 1.00 sau 2.00.

Există și în județul Călărași astfel de cazuri. În total, 157 de elevi de clasa a IX-a cu media sub 5.00 s-au încadrat pentru bursele de merit, potrivit unui răspuns al Inspectoratului Școlar Județean Călărași. Cei mai mulți dintre ei, 94, au medii între 4.00 – 4.99. Alți 52 au medii cuprinse între 3.00 – 3.99, în timp ce 11 au avut anul trecut media între 2.00 – 2.99.

Unii elevi sunt nemulțumiți de noua măsură și spun că nu ar trebui să fie pus un semn de egalitate între cei care fac performanță și cei care nu își dau interesul.

Mie, personal, mi se pare dezamăgitor că performanța nu se mai premiază, într-adevăr, și că elevii care muncesc și care depun atât de mult efort acasă și plătesc meditații suplimentare ca să ajungă la un anumit nivel sau se duc la tot felul de concursuri sunt cumva puși la nivel cu cei care nu își dau atât de mult interesul. Chiar dacă se dau burse de merit, ar trebui să fie date de la o medie superioară sau măcar să existe niște criterii mai stricte pentru stabilirea acestor burse”, a declarat Alexia Nica, fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Călărași.

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că, în viitor, această situație va fi corectată. Unele voci spun însă că este târziu, iar o astfel de măsură ar fi trebuit gândită până la cele mai mici detalii.

Probabil că este puțin cam târziu. Mă gândesc că în momentul în care se promulgă o lege ar trebui gândită în cele mai mici detalii. Și ar trebui gândite toate cazurile în care s-ar putea acorda aceste burse și că sunt situații în care există greșeli. Primesc burse niște copii care nu le merită”, a mai adăugat Alexia Nica.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top