URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PESTE 150 DE DOSARE ÎNSCRISE ÎN PROGRAMUL RABLA LOCAL, ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI. UNDE AU FOST DEPUSE CELE MAI MULTE

Înscrierile în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor – Rabla Local s-au finalizat la sfârșitul lunii trecute. La nivel național s-au înscris 500 de primării, iar beneficiarii vor primi 3.000 lei, în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant, fără a avea obligația de a achiziționa un autovehicul nou în schimb.

În ceea ce privește județul Călărași, au fost înscrise patru primării. Este vorba despre Oltenița, Șoldanu, Mitreni și Dor Mărunt. Într-un răspuns scris transmis redacției Canal Sud, Administrația Fondului pentru Mediu a precizat că în județul Călărași au fost depuse 159 de dosare.

Cele mai multe au fost depuse la Oltenița, 100 dintre acestea. Au urmat apoi Dor Mărunt, cu 22 de dosare depuse, și Mitreni, cu 21. Cele mai puține dosare din județul Călărași au fost depuse la Șoldanu, mai exact 16.

Numărul de dosare înscrise în județul Călărași în Programul Rabla Local

Numărul de dosare înscrise în județul Călărași în Programul Rabla Local

După finalizarea înscrierilor, Administrația Fondului pentru Mediu a transmis către primării lista persoanelor fizice înscrise în program. Începând cu 3 octombrie, persoanele fizice care se regăsesc în acel document trebuie să ia la cunoştinţă şi să pună în aplicare procedura internă a primăriei de domiciliu, publicată pe pagina de Internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu primăria, persoana fizică va casa și va radia autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

După aceea, beneficiarul stimulentului de casare se va angaja, conform ghidului de finanțare, că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top