URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

PESTE 1,5 MILIARDE DE EURO PENTRU A COMBATE ABANDONUL ȘCOLAR

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat o veste de mare importanță pentru sistemul educațional românesc.

,,Consider însă că cel mai mare pericol cu care se confruntă tinerii din România este abandonul școlar. Suntem țara cu cea mai mare rată a abandonului școlar din Uniunea Europeană. Conform Eurostat, în 2022, 15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani abandonează învățământul. În România, combaterea abandonului școlar a rămas doar o lozincă. Am întrebat Comisia Europeană cum poate fi sprijinită țara noastră pentru a stopa acest fenomen. Combaterea părăsirii timpurii a școlii nu se poate face fără bani.”, a transmis europarlamentarul Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

Urmează selecția de noi proiecte prin PNRRR pentru a sprijini învățământul românesc în reducerea abandonului școlar. Astfel, din Fondul Social European se vor aloca 500 de milioane de euro. Pentru perioada 2024-2027, aceste resurse vor fi destinate combaterii abandonului școlar și integrării copiilor din zonele defavorizate în câmpul muncii. De asemenea, România va mai primi peste 950 de milioane de euro. Acești bani vor fi destinați infrastructurii școlare, cu prioritate pentru instituțiile de învățământ cu un grad ridicat de abandon școlar.

,,Voi monitoriza fiecare etapă privind implementarea acestor programe, voi vizita școli și licee, voi discuta cu elevi și profesori, cu autorități locale și centrale, deoarece aceste proiecte nu au nevoie doar de finanțare, ci și de implementarea lor eficientă. Situația din învățământ trebuie să ne preocupe zi de zi, deoarece viitorul României depinde de școala de azi”, a mai adăugat europarlamentarul.

Continue Reading
La Top