URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

PESTE 1.500 DE CERERI DE FINANȚARE PENTRU PROGRAMUL DE RENOVARE A CLĂDIRILOR

În primele ore de la lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru Valul renovării, au fost depuse 1.503 de cereri de finanțare, în valoare totală de 2,34 miliarde de euro, anunță ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

”Programul de renovare a clădirilor derulat de Ministerul Dezvoltării este de succes, fapt care se arată în numărul mare de cereri depuse. A fost un program transparent, bine pregătit, astfel că beneficiarii au accesat rapid și eficient fondurile”, a declarat ministrul Dezvoltării. 

În conformitate cu reglementările și ghidurile solicitantului, Ministerul Dezvoltării a lansat astăzi, 10 octombrie, la ora 10:00, cea de-a doua rundă de apel, cu un buget disponibil de 985.405.000 de euro, pentru proiecte care vizează eficientizarea energetică și consolidarea seismică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

Cele mai multe cereri au fost depuse pentru renovarea integrată a clădirilor publice, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, precum și pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice la nivel local.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, până la data de 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare este 31 decembrie a.c.

Numărul cererilor primite poate fi consultat, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top