URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

PES ACTIVISTS CĂLĂRAŞI ŞI-A ALES CONDUCEREA

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) activists Călăraşi, coordonat la nivel național de către europarlamentarul Victor Negrescu, şi-a ales, în data de 10 septembrie a.c., conducerea județeană. Astfel, în urma conferinţei de alegeri, Ilinca Enescu a fost desemnată coordonatoarea judeţeană a partidului.

Iată cum arată componenţa echipei de la Călăraşi a PES activists:

  • Coordonator județean-Ilinca Enescu;
  • Primvicepresedinte- Adrian;
  • Vicepreședinți-Sbârcea Marius, Georgescu Săndina, Oprea Stela, Moldovan Adrian, Mărgărit Otilia, Tache Mirela, Stan Ionut;
  • Secretar-Aldea Ema;
  • Membrii biroului permanent-Muha Ionela, Anton Bianca, Levente Andreea, Haroun Gabriela, Ranete Veronica, Miu Robert, Popa Alexandru, Sibiceanu Cătălina, Postolache Marius.

Conferința de alegeri a fost prezidată de conducerea PSD Călărași.

Liderul Organizaţiei Municipale a PSD, Marius Dulce, a felicitat noua conducere a PES activists Călărași şi a urat tuturor membrilor echipei mult succes în atingerea obiectivelor.

“Felicit noua conducere a PES activists Călărași, aleasă astăzi (n.r. 10 septembrie a.c.), prin vot, la Călărași. Am convingerea că doamna Ilinca Enescu, coordonator județean, și echipa din jurul său vor fi o prezență activă în cadrul PES activists România, coordonat la nivel național de domnul Victor Negrescu, europarlamentar. Le urez mult succes în atingerea tuturor obiectivelor stabilite! Susțin inițiativa PES activists România care a lansat, la finele lunii august, caravana “Românii merită în Schengen”, prin care și-a propus să strângă peste 40.000 de mesaje de sprijin din partea românilor pentru aderarea României la spaţiul Schengen care va asigura românilor drepturi depline şi oportunităţi de dezvoltare însemnate pentru ţara noastră. Eforturile nu vor fi zadarnice. Partidul Social Democrat şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES) au demonstrat prin acțiuni concrete și profesionalism că pot contribui la creșterea prestigiului României în cadrul Uniunii Europene”, a scris Marius Dulce, pe Facebook.

Europarlamentarul social-democrat, Victor Negrescu, a fost prezent la conferinţa de alegeri, fiind bucuros să fie alături de echipa PES activists Călăraşi şi de coordonatoarea partidului, Ilinca Enescu.

“Dezbaterile politice la nivel european au un impact asupra vieții noastre de zi cu zi. Ultima dovadă este legată de reglementarea zonei de energie, promovată de mai multe guverne social-democrate europene și susținută de Partidul Social Democrat și care, după ce a fost blocată mai mult timp de dreapta europeană, a fost aprobată recent, cu destul de multă întârziere, de instituțiile europene. Acesta nu este din păcate un subiect izolat. Sunt multe teme și decizii europene asupra cărora există viziuni diferite. De aceea este important ce face echipa PES activists România și anume faptul că noi popularizăm dezbaterile pe temele europene și că arătăm eforturile făcute de stânga europeana pentru o Europă mai echitabilă. Fiecare coleg militant PES este important, oriunde se află în țară. Am fost, în acest sens, bucuroși să fim din nou alături de echipa PES activists din Călărași și de coordonatorul nostru, Ilinca Enescu, cu ocazia realegerii sale. Mulțumim președintelui PSD Călărași, Vasile Iliuță, și tuturor colegilor noștri din județ pentru susținerea și prietenia lor care ne onorează”, notează, pe o reţea socială, Victor Negrescu.

PES activists este o reţea europeană care reuneşte membrii partidelor socialiste, social-democrate şi laburiste europene. Creat inţial în mai 2006 ca o comunitate virtuală capabilă să asigure interacţionarea şi schimburile de experienţă între membrii partidelor europene, PES activists a întâlnit un rapid succes la nivel european numărând în prezent peste 90.000 de înscrişi şi circa 90 de grupuri active în diverse oraşe europene.

În prezent în România, PES activists România este constituită sub forma unei organizații neguvermanentale. Structura are în prezent peste 10.000 de membrii PES activists în toată ţara şi organizaţia se mândreşte cu o medie de 3 evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni organizate de la înfiinţarea sa în 2007.

Apariţia reţelei europene PES activists a fost generată de faptul că în ţările UE dezbaterile politice sunt organizate la nivel local, regional şi naţional. Un activist PES se implică, însă, la un alt nivel – la nivelul celei de-a patra case a democraţiei, democraţia europeană, stimulând astfel dezbaterea pe teme europene între campaniile electorale de acest tip.

Activiştii întăresc valorile europene prin participarea la campanii, prin promovarea dezbaterilor pe tema politicilor europenă stimulând un contact permanent şi eficient cu societatea civilă.

PES activists organizează de asemenea schimburi de experienţă politică în întreaga Europă, organizând campanii pe străzi sau on-line, împărtăşind informaţii şi idei şi lunând parte la întâlnirile şi activităţile PES. Mai mult decât atât, militanţii PES activists organizează întâlniri, scriu blogguri şi interviuri cu politicienii de top ai Europei pe website-ul PES.

PES activists România este recunoscută ca organizație parteneră în statutul PSD şi PES atât la nivel central cât şi al organizaţiilor locale. Astfel PSD recunoaşte faptul că PES activists are un statut propriu şi o formă de organizare specifică.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top