URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI POT PRIMI VOUCHERE DE 5 MII DE EURO

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat recent că va acorda vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru românii cu dizabilități sau cei aflaţi în şomaj, în cadrul unui proiect care îi ajută să-și găsească mai ușor un loc de muncă.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

Proiectul care prevede vouchere în valoare de 5.000 de euro de la stat se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități.

O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

Fie că vorbim despre medicamentație, fie despre recuperare, cei 5.000 de euro ar fi bineveniți în cazul persoanelor cu dizabilități. Dacă vorbim despre tinerii care își doresc să studieze, dar nu își permit din cauza diagnosticului, ajutorul este o adevărată oportunitate.

Întrebați cu privire la intenția ministrului, călărășenii vin în sprijinul celor cu dizabilități, afirmând că orice sumă primită de la stat îi ajută.

Sursă: ziarulunirea.ro

Continue Reading
La Top