URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PERICOL DE EXPLOZIE LA O STAȚIE GPL AMPLASATĂ ILEGAL

La o săptămână de la catastrofa din Crevedia, s-a dat din nou alerta! De data aceasta în Capitală. Seara trecută pompierii au fost chemați la o stație GPL din Sectorul 3, după ce locatarii au anunţat că simt miros de gaz. Zona a fost imediat izolată, iar 50 de oameni au fost evacuați din locuințe. Stația fusese închisă în urmă cu trei zile pentru că era amplasată ilegal, mult prea aproape de un bloc. 

Un apel la 112 semnalează scurgeri de gaze la un robinet al unei stații GPL de pe bulevardul Energeticienilor din Sectorul 3 al Capitalei. De urgenţă, mai multe echipaje de pompieri intervin şi izolează perimetrul. Locatarii de pe o rază de 100 de metri au fost evacuați.

Am evacuat o parte din populaţie, inclusiv sala de sport care era în proximitatea acestei locaţii. Cam 50 de persoane evacuate“, a declarat Irinel Precup, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pentru a evita o nenorocire, ca cea de la Crevedia, pompierii au creat o perdea de apă pentru a scădea temperatura de la nivelul buteliei, ca mai apoi să reuşească să monteze un robinet de siguranță peste robinetul inițial. Martorii spun că mirosul de gaze se simțea puternic în zonă de mai multe zile. 

Până târziu în noapte două autospeciale de stingere au rămas la faţa locului pentru supraveghere, dar și pentru tranzvazarea gazului, scrie observatornews.ro

Staţia din Sectorul 3 a fost închisă în urma cu 3 zile, după un control tehnic, pentru că era amplasată ilegal, mult prea aproape de un bloc de locuinţe. După explozia de la Crevedia, în urma căreia trei oameni au murit, iar alţi 55 au  fost răniţi, autorităţile fac controale la toate staţiile GPL din ţară.

Continue Reading
La Top