URMĂREȘTE-NE

SPORT

PERFORMANȚĂ PENTRU CSM CĂLĂRAȘI. ROMÂNIA, PE LOCUL DOI LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE CANOTAJ

Între 21-22 mai, Lac du Causse, aflat la circa 10 kilometri de orașul Brive-la Gaillarde, situat în Sud-Vestul Franței, a găzduit prima competiție internațională majoră din sezonul pe apă 2023, din calendarul Federației Române de Canotaj. Este vorba despre Campionatul European de Canotaj pentru Juniori, adresat sportivilor care împlinesc cel mult 19 ani în decembrie, la care au luat parte mai mult de 400 de canotori din 29 de țări. România a participat cu 10 echipaje, care au concurat în tot atâtea probe. În final, canotorii români au cucerit cinci medalii (două de aur și trei de argint). Așadar România, s-a clasat pe locul 2 în clasamentul pe națiuni după numărul de medalii câștigate la Campionatul European Under19, desfășurat anul acesta în Franța.

A fost un campionat greu la care au participat atât sportivi experimentați, cât și sportivi aflați la primul lor campionat european, cum a fost și cazul multora dintre juniorii lotului. Această competiție a reprezentat, chiar și pentru cei care nu au urcat pe podium, o experiență importantă și frumoasă din care au avut de învățat. Cu toții au viitorul în față și timp pentru a deveni din ce în ce mai buni atâta timp cât vor munci în continuare cu ambiție, determinare și seriozitate!

Aur la Campionatul European de Canotaj Under19 pentru echipajul de patru plus unu rame feminin (JW4+), compus din Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tovodariu, Irina Lucia Andreea Despa, Iuliana Isabela Boldea și Bianca Camelia Ifteni. 

Bianca Camelia Ifteni (16 ani, născută pe 6 octombrie 2006 în comuna Pădureni), legitimată la CSM Călărași, a concurat în proba de patru rame cu cârmaci (JW4+), alături de alte patru colege de ambarcațiune (Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tivodariu, Irina Lucia Andreea Despa și Iuliana Isabela Boldea).

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top