URMĂREȘTE-NE

SPORT

PERFORMANȚĂ ÎN SQUASH. LOTUL ROMÂNIEI A PARTICIPAT LA CAMPIONATUL EUROPEAN DIVIZIA 2

La Campionatul European Divizia 2, România s-a clasat pe locul 9 într-o primă participare din care am avut multe de învățat.  Competiția s-a desfășurat în Zurich, Elveția. Experiența acumulată a întărit determinarea lotului României și a oferit perspective noi pentru viitor. Lotul României a avut oportunitatea să învețe și să se dezvolte alături de cele mai bune echipe timp de o săptămână intensă de competiție.

De asemenea, din punct de vedere organizatoric, concursul a fost la un nivel foarte înalt, cu o implicare deosebită din partea autorităților. Acest lucru a făcut o mare diferență în comparație cu alte țări participante, cum ar fi Elveția.

Baza sportivă construită de autorități, finanțarea concursului de către Consiliul Local, susținerea sponsorilor și, nu în ultimul rând, implicarea a peste 80 de voluntari au contribuit semnificativ la succesul și la transformarea acestui concurs într-o experiență de neuitat pentru toți cei implicați.

 

George Constantinescu, antrenorul lotului, a declarat: “Prima experiență în divizia a doua a fost foarte frumoasă. Echipa noastră a avut în componență 2 senioare Nicoleta Ștefan și Andreea Ghiorghișor, dar și 2 junioare, Timeea Dumitrașcu (cea mai tânără jucatoare) și Alexandra Ghiorghișor, cu doar o lună mai mare… Ele au arătat că viitorul sună bine, Timeea câștigând două meciuri si fiind aproape să mai câștige două. Unitatea echipei si diferențele mici de valoare dintre componentele lotului ne dau speranțe.

 

Pe lângă meciurile foarte puternice pe care le-am disputat, am putut vedea la lucru și cei mai buni jucători ai lumii (surorile Gillis, frații El Shorbagy, francezul Victor Crouin, galezul Joel Makin). Am avut multe de învățat stând lângă ei o săptămână și suntem hotărâți ca la anul sa fie altul rezultatul, când vom participa cu ambele echipe in divizia a doua.

 

Din punct de vedere organizatoric, concursul a fost de asemenea de un nivel foarte înalt… Implicarea autorităților face o mare diferență intre România și Elveția… Baza sportivă construită de autorități, concursul finanțat de consiliul local, sponsorii, și nu cel din urmă, peste 80 de voluntari au făcut ca acest concurs să fie o experiență de neuitat.”

Continue Reading
La Top