URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚI DE MINORI, ÎN CĂLĂRAȘI

În dimineața zilei de 24 noiembrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Călăraşi, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi trafic de minori.

În fapt s-a reţinut că, începând cu anul 2016 şi până în prezent, un suspect a inițiat un grup infracțional organizat structurat, pe care l-a condus din penitenciar, din care au făcut parte atât membri ai familiei sale, cât şi un apropiat al acestora, în scopul comiterii unor infracțiuni de proxenetism și trafic de minori, în țară și în străinătate.

În desfăşurarea activităţii infracţionale, cei 7 membri ai grupului au acţionat de pe diferite paliere, de comandă sau de execuţie, și au avut fiecare rolul său bine definit în cadrul grupării. De cele mai multe ori, pentru recrutarea tinerelor, în vederea practicării prostituţiei în beneficiul grupării, aceştia foloseau metoda “loverboy”.

În  perioada  de  referinţă  membrii  grupului  ingraţional  organizat  au acţionat  concertat,  în  scopul  recrutării  şi  exploatării,  prin  obligarea  la practicarea prostituţiei pe raza judeţului Călăraşi, a două tinere minore, în vârstă de 16 ani la data recrutării, obţinând beneficii financiare consistente din aceste activităţi. Totodată, membrii grupului au participat la recrutarea şi plasare a 4 tinere  majore,  pe  pieţele  de  prostituţie  din  Italia,  Germania  şi  Marea  Britanie, obţinând foloase materiale de pe urma acestor activităţi.

 La sediul DIICOT– Biroul Teritorial Călăraşi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 30 de persoane. 

Suportul  de  specialitate  a  fost  asigurat  de  către  Direcţia  Operaţiuni  Speciale. Acţiunea  a  fost  efectuată  cu  sprijinul  Inspectoratului  Judeţean  de Jandarmi Călăraşi.

DIICOT-Biroul Teritorial Călărași face precizarea că pe  parcursul  întregului  proces  penal, persoanele  cercetate  beneficiază  de drepturile  și  garanțiile  procesuale prevăzute  de  Codul  de  procedură  penală,  precum  și  de  prezumția  de nevinovăție.

Foto: www.tion.ro

Continue Reading
La Top