URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 28 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași , împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, au efectuat 10 percheziții, în municipiul București și județul Ilfov, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Cercetările efectuate în cauză au relevat că, în luna iulie 2023, trei dintre persoanele în cauză ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat și a patra persoană, toate acționând (până în luna martie 2024), în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de  drogurilor de risc și mare risc.

Din probele administrate a reieșit că persoanele cercetate ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri din categoriile menționate, către consumatori, din municipiul București și județul Călărași, selectând clienții prin utilizarea unor aplicații online. 

Pentru a elimina riscul descoperirii activității infracționale membri grupului ar fi închiriat, în regim hotelier, mai multe apartamente, amplasate într-o zonă adiacentă, unui complex studențesc din București, în care ar fi depozitat ori realizat tranzacțiile cu substanțele interzise.

De asemenea, persoanele cercetate ar fi atras în grupul infracțional și minori, iar pentru fiecare membru ar fi stabilit sarcini distincte respectiv  aprovizionarea cu droguri, vânzarea către clienți sau asigurarea pazei.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție în municipiul București și județul Ilfov fiind descoperite și ridicate 700 de grame de canabis, 80 de timbre LSD, 10 grame de cocaină, 10 grame de ketamină, 70 de grame substanță cristalină (2-CMC), 5 cântare electronice de precizie, 15 telefoane mobile, 25.000 de lei precum și alte mijloace de probă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top