URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE ÎN VÂLCEA, SIBIU, OLT ȘI CĂLĂRAȘI. SPĂLARE DE BANI ȘI CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat 31 de percheziții domiciliare, în județele Vâlcea, Sibiu, Călărași și Olt, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și spălarea de bani. 28 de mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2021 – octombrie 2023, persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup organizat infracțional, având ca scop transferul repetat, deținerea și folosirea de sume de bani, provenite din înșelăciuni comise în mediul online, constând în închirierea de autoturisme de lux în Marea Britanie, fără ca acestea să existe în realitate.

Întreaga activitate infracțională a persoanelor bănuite s-ar fi desfășurat pentru ascunderea și disimularea adevăratei surse a sumelor de bani tranzacționate.

Prin presupusa activitate infracțională s-ar fi cauzat un prejudiciu de 200.000 de lire sterline.

Mai multe sume de bani și bunuri au fost ridicate, în urma perchezițiilor.

Au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea a 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din județul Vâlcea, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sibiu, Călărași și Olt, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, al Biroului de Analiză a Informațiilor Vâlcea, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.

La activitate au participat și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și ai Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești din Craiova.

Polițiștii fac precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading
La Top