URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR ÎNTR-UN DOSAR DE ÎNȘELĂCIUNE CU UN PREJUDICIU DE 706.000 LEI

La data de 5 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5 au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, prejudiciul fiind de aproximativ 706.000 de lei.

În fapt, în perioada 2020 – 2022, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, în calitate de administrator a cinci societăți comerciale, cu sprijinul unui alt bărbat, de 44 de ani, agent comercial al acestor firme, ar fi indus în eroare 12 persoane, în urma încheierii, în calitate de prestator de servicii, a unor contracte privind execuția, livrarea și montajul de balustrade, folosindu-se de mijloace frauduloase (emiterea ofertelor de preț atractiv, pagini web privind ofertele de bunuri și servicii, calitatea de reprezentant al persoanei juridice, întocmirea de contracte de prestări servicii și emiterea de facturi proforme, în numele persoanelor juridice pe care le reprezenta), pentru a crea aparența că are capacitatea necesară și că va livra și monta produsele comandate, în termenul stabilit între părți.

Astfel, ar fi determinat persoanele vătămate să achite un avans din valoarea lucrării, fără a-și mai îndeplini obligațiile asumate, în scopul de a obține pentru sine un folos patrimonial injust.

În vederea administrării materialului probator, la data de 5 octombrie 2023, au fost puse în aplicare șase mandate de percheziție, la domiciliul celor doi bărbați și la sediile societăților implicate, fiind identificate și ridicate documente relevante cauzei.

Cei doi bărbați au fost depistați, iar în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, au fost conduși la audieri.

Față de bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar ulterior, magistrații au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune.

Continue Reading
La Top