URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PENSIILE SPECIALE SE VOR MAJORA

Marți, 31 octombrie a.c., Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat că pensiile speciale vor crește anul viitor cu 13,8% deoarece nu poate exista o altă posibilitate din punct de vedere constituțional.

„Toate pensiile vor crește[…] Este neconstituțional să ai altă abordare. A existat și această propunere în interiorul coaliției, de a nu se mări celor care au pensii, dar în momentul acela intrăm într-o zonă de neconstituționalitate și cred că nu ne putem permite”, a spusdeclarat Marcel Ciolacu.

Aceeași sursă a precizat și că pensiile românilor vor crește de două ori în 2024.

Avem faptul că printr-o lege suntem obligați să venim cu mărirea în ceea ce privește inflația din anul trecut, de 13,8%. De la 1 ianuarie, se aplică la toate pensiile din România o mărire de 13,8%, urmând iarăși o mărire în cursul anului 2024, cred că pe data de 1 septembrie, când se termină toată procedura de recalculare a celor 4,7 milioane de dosare de pensie”, a adăugat șeful Guvernului.

Ciolacu a menționat că a doua creștere a pensiilor, cea de la 1 septembrie, se va face diferențiat, nu cu același procent, cum va fi pe 1 ianuarie.

În acest moment, cea mai mare pensie specială plătită în România este de 58.191 de lei brut, conform celor mai recente date oferite de Casa Națională de Pensii Publice. Suma este încasată de un pensionar din sistemul de justiţie. Numărul total al celor care primesc pensii speciale a depășit 10.000 de oameni.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top