URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

PATURI NOI, LA SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI. ACHIZIȚIA, EFECTUATĂ DE CONSILIUL JUDEȚEAN

Spitalul Județean de Urgență Călărași a primit 38 de paturi noi, achiziționate prin Consiliul Județean. Potrivit managerului instituției sanitare, Bogdan Mihai, aceste paturi vor fi amplasate pe secția medicală, de Chirurgie Generală, dar și pe secția de Infecțioase. Valoarea achiziției este de 100.000 de lei. În cadrul instituției sanitare ar mai exista, la acest moment, doar 20 de paturi vechi.

“Este o achiziție făcută de Consiliul Județean Călărași. E vorba un număr de 38 de paturi, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Sunt paturi care vor fi amplasate pe secția medicală, de Chirurgie Generală și e posibil și pe Infecțioase, respectiv 2 sau 3 paturi. Nu există o viziune care să nu cuprindă confortul pacientului și personalul medical. Lucrurile sunt legate. Degeaba ai personal medical specializat, dacă atunci când vine omul și se prezintă în spital, condițiile umbresc tot ceea ce face medicul pentru pacient. Și noi încercăm să găsim un echilibru. Ceea ce vedeți acum reprezintă o parte, un suport constant al Consiliului Județean. Acum este și într-o zonă de vizibilitate și apreciem faptul că ajungem să nu mai facem diferența între contribuția Consiliului Județean și a comunității. Lucrurile se îmbină și se completează. Așa este normal pese tot, în toată lumea. Și spitalele din străinătate au nevoie de donații, se organizează campanii de donații și împreună cu echipa din Consiliul Județean gândim un proiect pentru o donație următoare, chiar un bal caritabil. Vrem condiții ca afară, hai să lucrăm și noi ca afară. Pe toate componentele. Cam aceasta este optica. Cred că undeva la 20 de paturi vechi mai există în spital. Când am preluat mandatul, undeva la vreo 200 de paturi cred că erau. Într-un an și jumătate am reușit să aducem, din contribuția Consiliului Județean, din contribuția persoanelor care s-au alăturat acestui demers, ale unor fundații, ale unor firme, firma ILDU, de exemplu, am ajuns la 180 de paturi schimbate, ceea ce e foarte mult. Unele paturi erau vechi de peste 30 de ani, unele chiar de la înființarea spitalului, pentru că sunt paturile acelea vechi pe care nu le mai găsești decât în alte spitale vechi sau într-o zonă de cazarme militărești, nu într-un spital. Noi aici suntem cu evoluția pe care încercăm să o impunem în Spitalul Județean de Urgență”, a declarat, pentru Canal SUD, directorul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai.

“Cu sponsorizările de la ONG-uri, de la firma ILDU și contribuția Consiliului Județean, am reușit să modernizăm spitalul. Cu suflul nou pe care îl adduce managerul Spitalului Județean Călărași, Bogdan Mihai, cred că la Călărași, la instituția sanitară, normalitatea și siguranța cetățeanului sunt prioritare. Cetățeanul trebuie să aibă încredere în actele medicale pe care spitalul le oferă. Vreau să aducem siguranța cetățenilor județului Călărași. Aceștia trebuie să înțeleagă că sunt pe mâini bune la Spitalul Județean Călărași, deși deja este vizibil acest lucru”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top