URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PAȘI IMPORTANȚI ÎN DEZVOLTAREA COMUNEI MÂNĂSTIREA DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Pentru comuna Mânăstirea, din județul Călărași, anul trecut a fost unul foarte bun, în ceea ce privește derularea investițiilor pentru modernizarea localității. Edilul comunei, Marian Iancu, ne-a declarat că, în 2021, a demarat extinderea rețelei de canalizare, care va avea o lungime de 6 km, aceasta urmând a fi finalizată chiar în acest an, în cursul lunii februarie. De asemenea, s-a lucrat, la foc automat, la un lăcaș de cult. Totodată, a fost finalizat parcul tematic cu specific pescăresc, a fost dat în folosință un teren sintetic de minifotbal.

Anul 2021, din punct de vedere al investițiilor derulate în comuna Mânăstirea, putem spune că a fost unul bun, în care au continuat investițiile începute în anul 2020. Am început altă investiție și aici aș menționa extinderea rețelei de canalizare în satul Mânăstirea, lucrare care se desfășoară pe o lungime de 6 km și care la sfârșitul lunii februarie trebuie predată. Suntem în grafic, lucrările sunt aproape terminate. Mai sunt mici retușuri de făcut, inclusiv cu finanțarea stăm foarte bine. Această lucrare a fost realizată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. De asemenea, au continuat lucrările la Biserica din comuna Mânăstirea, investiția mea de suflet, pentru care am depus foarte, foarte multă muncă și suflet. Acestă investiție are ca termen de finalizare iunie 2023 și suntem în grafic și aici. De asemenea, a continuat programul ‘I.D.E.I. POCU’ , în care sunt mai multe componente. De asemenea, acest program trebuie încheiat în cursul lunii februarie, anul curent. Ca și realizări, pentru anul 2021, a fost finalizat parcul tematic cu specific pescăresc, un parc de care suntem mândri. A fost dat în folosință terenul sintetic de minifotbal, program desfășurat prin activitatea Grupului de Acțiune Locală Valea Mostiștei și continuăm cu proiectul de reabilitare a Căminului Cultural din satul Mânăstirea. La acest proiect, a fost desemnată câștigătoare o firmă din București și, în viitorul apropiat, această investiție va începe și ea să funcționeze”, a subliniat primarul Marian Iancu.

Primăria Mânăstirea a depus patru proiecte pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pentru care așteaptă finanțare. Primarul localității a subliniat că, în viitorul apropiat, va fi construit un parc fotovoltaic, de mari dimensiuni. Nici sportul nu a fost uitat de primar, astfel că, în comuna pe care acesta o păstorește, vor fi realizate un teren de fotbal și un complex sportiv. UAT Mânăstirea va depune proiecte și pe Programul Național de Redresare și Reziliență.

Pentru viitor, avem depuse patru proiecte pe ‘Anghel Saligny’, cu toate documentele necesare, PT-uri, avize, pentru care așteptăm finanțare. Avem în program, pentru viitorul apropiat, construirea unui parc fotovoltaic de mari dimensiuni, care probabil că ne va asigura independența energetică și financiară. Avem de construit un teren de fotbal, un complex sportiv, un cămin cultural la Sultana. Investiții sunt. Așteptăm finanțarea din partea Guvernului României și a fondurilor europene. Când acestea se vor deschide. Suntem în discuții și pentru PNRR. Vom depune proiect pe eficientizare energetică, pentru Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Mânăstirea, pentru eficientizarea energetică în sediul primăriei, dar și pentru stații de încărcare electrice. De asemenea, vom depune proiect pentru parcuri, stații de alimentare cu energie solară și pentru pompele de apă”, a explicat edilul.

Continue Reading
La Top