URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

PASAJ LA DRAGOȘ VODĂ. A FOST ELABORAT STUDIUL DE FEZABILITATE

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost elaborat studiul de fezabilitate al viitorului pasaj care va fi construit în apropierea comunei Dragoș Vodă. Studiul a fost predat către Ministerul Transporturilor, urmând a avea loc licitația.  

“Referitor la pasajul de la Dragoș Vodă, vă anunț că a fost elaborat studiul de fezabilitate și a fost predat către Ministerul Transporturilor. Urmează ca pe viitor ministerul să dea drumul la licitație, proiect tehnic și execuție a pasajului de la Dragoș Vodă. Acesta va fi executat la ieșirea din autostradă și intersecția cu drumul 306”, a precizat Vasile Iliuță.

 Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat soluția tehnică, în luna octombrie a acestui an, pentru acest pasaj, rspectiv un nou nod rutier pe A2, km 90+100 cu DJ306 și DN3A, la Dragoș Vodă, după cum anunța senatorul PNL, Ciprian Pandea, pe o rețea socială.

Nodul rutier va fi amplasat la joncțiunea DJ306/DN3A cu A2, la sud-vest de localitatea Dragoș Vodă.

Vor fi amenajate patru bretele de acces. Acestea vor fi amplasate pe ambele părți ale drumului județean 306, dispuse în simetrie, după cum urmează:

  • Breteaua 1 de ieșire de pe autostrada A2 spre DJ306, din calea 2, direcția spre București, având o lungime de 783 m;
  •  Breteaua 2 de intrare pe autostrada A2 dinspre  DJ306, în calea 2, direcția spre București, având o lungime de 1037 m;
  • Breteaua 3 de ieșire de pe autostrada A2 spre DJ306, din  calea 1, direcția spre Constanta, având o lungime de 873m;
  • Breteaua 4 de intrare pe autostrada A2 dinspre  DJ306, în calea 1, direcția spre Constanța, având lungimea de 1112 m;

La capetele celor două rampe ale pasajului existent pe DJ306, va fi amenajată câte o intersecție tip sens giratoriu, pentru asigurarea tuturor relațiilor de trafic atât către comuna Dragoș Vodă, cât și spre localitățile din nordul municipiului Călărași.

Continue Reading
La Top