URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

PANOURILE FOTOVOLTAICE PENTRU ALIMENTAREA MAȘINII ELECTRICE SUNT O MARE ȚEAPĂ ÎN ROMÂNIA

Îm urmă cu câteva zile jurnalista Ioana Ene Dogoiu a publicat un articol in care si-a exprimat mâhnirea de a avea panouri fotovoltaice chiar la ea pe casa.

Să faci economie în modul prosumator ( tot ce produci dai in reteaua nationala) în România este o mare țeapă pentru ca sistemul energetic al țării te deconectează automat atunci când produci cel mai mult curent, adică ziua cu soarele stralucind fericit pe cer.

Realitatea cruntă din România a celor care și-au cumpărat o mașină electrică ca apoi să-și monteze panouri fotovoltaice pe casă, se dovedește o mare țeapă.

Autolatest a recomandat înca de anul trecut doar implementarea unui sistem fotovoltaic off-grid în România de peste 25 kwh, sistem care din păcate are un preț real de peste 30.000 euro cu proiect, montaj si garanție.

Caderile bruste de productie sunt datorate lipsei de consum raportat la productie,cu cat va creste nr de prosumatori cu atat problema se va accentua.

Rețeaua națională electrică nu deține mijloace de stocare a energiei în consecință când producția depățeste consumul tensiunea în rețea crește la limită maximă la care invertorul e setat să se oprească.

Sursă text: autolatest

Continue Reading
La Top