URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

OPORTUNITATE DE CARIERĂ: DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ CĂLĂRAȘI ANGAJEAZĂ

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, cu sediul în municipiul Călărași, continuă campania de angajare pentru asistenți maternali profesioniști în cadrul Proiectului TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

Asistentul maternal profesionist este o persoană atestată care, prin activitatea desfășurată la domiciliul său, asigură creșterea, îngrijirea și educația copilului pe care îl primește în plasament. Această profesie este reglementată prin lege, iar asistenții maternali au contract de muncă și beneficiază de un salariu de încadrare de 3300 lei, precum și de sporuri specifice conform legislației muncii (15% – spor pentru condiții de stres, 25% – spor pentru fiecare copil cu handicap, 15% – spor pentru 2 copii). În plus, aceștia primesc lunar o indemnizație de hrană în sumă de 347 lei și vouchere de vacanță.

Pentru copiii plasați în grijă, se acordă lunar o alocație de plasament în cuantum de 1082/1623 lei, alături de alocația de stat.

De la începutul proiectului în 2019 și până în prezent, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași a angajat cu succes 91 de asistenți maternali profesioniști. Procedurile de evaluare și recrutare continuă, asigurând respectarea normelor de siguranță și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor.

Informații suplimentare privind procedura de evaluare și angajare de asistenți maternali se pot obține la sediul D.G.A.S.P.C Călărași din municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1, sau la numărul de telefon 0242/311060, interior 218.

Continue Reading
La Top