URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

OMUL SFINȚEȘTE LOCUL! O TÂNĂRĂ A TRANSFORMAT UN CONTAINER ÎNTR-O OPERĂ DE ARTĂ LA GRĂDINIȚA DIN PERIȘORU

O tânără din localitatea Ștefan cel Mare a acceptat o provocare îndrăzneață și a transformat un container din curtea Grădiniței cu Program Normal nr. 1 Perișoru într-o adevărată operă de artă. Containerul ajuns la grădinița din Perișoru va avea rolul de spațiu de depozitare pentru materialele cadrelor didactice. Totuși, pentru că acesta nu se potrivea cu decorul colorat din curtea grădiniței, reprezentanții instituției de învățământ s-au gândit să facă ceva în acest sens.

Pentru că suntem într-o grădiniță, nu puteam să îl lăsăm așa, în tonuri de gri, și împreună cu colegul și prietenul nostru de la Perișoru News am dat un anunț prin care ceream ajutorul tinerilor artiști care doresc să ne ajute să îl facem mai colorat și adecvat unei curți de grădiniță”, a mai spus Alexandra Mușat, coordonatoarea Grădiniței cu Program Normal nr. 1 Perișoru.

Iar la scurt timp au și găsit persoana potrivită. Este vorba despre Gabriela, o tânără de 20 de ani, care nu a stat pe gânduri și a acceptat imediat provocarea de a acoperi containerul cu un desen tip graffiti. Ceea ce face inițiativa Gabrielei cu totul și cu totul specială este faptul că aceasta a realizat lucrarea probono. Deși este extrem de talentată, Gabriela spune că a descoperit de curând acest aspect.

Această pasiune pentru pictură o am de un an de zile. Când eram mică, pictam, dar nu eram focusată pe acest talent, iar între timp l-am extins și acum asta am realizat”, a precizat Gabriela Ilie.

Chiar dacă nu are studii în domeniu, talentul Gabrielei face ca acest aspect să nu se simtă. Ceea ce se simte, însă, este pasiunea și emoția pe care tânăra artistă le transmite prin munca sa.

Ideea a fost că am vrut să fie cât mai colorat, cât mai distractiv pentru copii. Cu ajutorul educatoarei, am putut să realizez această artă minunată. Mi-am lăsat imaginația să realizez această minunată artă. Îmi place foarte mult cum a ieșit. După cum vedeți, a fost mult de muncă și încă nu este gata, dar când o să fie gata o să vă bucurați și dumneavoastră de el”, a spus Gabriela Ilie.

Containerul viu colorat reprezintă deja un punct de atracție în curtea grădiniței din Perișoru. Gabriela se mai poate lăuda, pe lângă această operă, și cu mai multe picturi demne de Hollywood pe care le-a realizat chiar pe corpul său.

Pentru mine nu a fost greu să trec de la pictură la graffiti, pentru că vine din sufletul meu și îmi place să profit de acest talent. Îmi place să fac mai multe proiecte cu ajutorul său și să ajung să fac diverse lucruri. Îmi place să fiu o persoană care face mai multe lucruri. Și, pentru că am acest talent, am început să pictez pe față și mă pictez pe mine pe corp, îmi place să mă duc la petreceri de copii să îi pictez pe față, îmi doresc să fac și tablouri și am început să pictez haine”, a spus Gabriela Ilie.

Proiectul realizat de Gabriela la grădinița din Perișoru va însoți generații întregi de preșcolari și va reprezenta pentru alte persoane chiar o sursă de inspirație pentru noi astfel de inițiative.

A fost super minunată colaborarea, mi-a plăcut vibe-ul, m-am simțit bine, m-am simțit ca la mine acasă”, a menționat Gabriela Ilie.

A fost minunat și ce vreau să punctez este faptul că, deși este un tânăr artist, o apreciem pe Gabriela nu numai pentru deschiderea de care a dat dovadă. Cine mai lucrează pro bono în ziua de astăzi? Nimeni. Pentru asta are un mare, mare plus și un loc bine stabilit în inima noastră și a copiilor noștri, care sunt foarte încântați de ceea ce a realizat ea aici”, a mai declarat Alexandra Mușat, coordonatoarea Grădiniței cu Program Normal nr. 1 Perișoru.

La Grădinița cu Program Normal nr. 1 Perișoru își desfășoară activitatea peste 80 de copii.

Grădinița de aici, din Perișoru, se poate mândri cu foarte multe lucruri, dar în prima fază ne mândrim cu o clădire nouă. Suntem relocați aici de doi ani de zile. Avem spații educative, sălile de clasă sunt generoase, dotate cu echipamente de ultimă generație. Ne mândrim și cu un spațiu exterior foarte generos, iar pentru că este foarte generos, acesta a fost împărțit în diverse părți. Ne mândrim cu un spațiu de joacă cu aparate de joacă de ultimă generație achiziționate recent, la cele mai înalte standarde europene, și cu copii frumoși și inteligenți”, a declarat Alexandra Mușat, coordonatoarea Grădiniței cu Program Normal nr. 1 Perișoru.

Reamintim că prima etapă de înscrieri pentru grupa mică a început luni, 27 mai, și se finalizează pe 14 iunie. În tot acest timp, părinții copiilor care urmează ca din toamnă să meargă pentru prima dată la grădiniță trebuie să depună documentele necesare înscrierii.

Continue Reading
La Top