URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

OMICRON ȘI VARIOLA MAIMUȚEI, AMENINȚĂRI PENTRU ANUL 2023

În ultimii doi ani, populația lumii s-a confruntat cu una dintre cele mai mari pandemii din istorie. Covid-19, SARS-coV-2 sau varianta actuală, Omicrom, virusul care a luat aproximativ șase milioane de vieți, încă reprezintă un pericol pentru oameni. Dacă populația s-a obișnuit oarecum cu virusul Covid-19, nu putem spune același lucru despre variola maimuței. Această boală infecțioasă originară din Africa, a înregistrat cazuri și la nivelul țării noastre.

,,Virusul SARS-coV-2 reprezintă în continuare o amenințare pentru populația globală. În continuare se înregistrează cazuri de infecție și, din păcate, cazuri de decese din cauza virusului. Este adevărat că cele mai multe cazuri care s-au înregistrat în ultimele luni sunt cazuri ușoare sau medii, dar încă există infecții care pot avea o  evoluție nefericită, mai ales in rândul persoanele care au afecțiuni cronice. Există disponibil în România vaccinul adaptat pentru covid. Vaccinul adaptat are în compoziție jumătate din ARN-ul primelor tulpini de SARS-coV-2 și jumătate din ARN-ul tulpinilor Omicron care circula în prezent, respectiv B4 și B5. Menționez că acest vaccin adaptat, poate fi administrat doar persoanelor care s-au vaccinat inițial cu AstraZeneca, Johnson&Johnson și Pfizermenționează Camelia Truică, medic primar epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Călărași.

Un alt virus care poate avea potențialul de a crea o vâlvă în rândul oamenilor este variola maimuței. La nivel național s-au înregistrat 46 de cazuri confirmate.

,,La nivel național, în ultima perioada nu s-au mai înregistrat suspiciuni, iar la nivelul județului Călărași nu avem astfel de suspiciuni“, a conchis sursa citată.

Sursă foto: Medlife

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top