URMĂREȘTE-NE

CULTURĂ

OLTENIȚA SĂRBĂTOREȘTE 170 DE ANI DE EXISTENȚĂ

Primăria Oltenița a organizat un eveniment special în data de 23 aprilie pentru a celebra 170 de ani de la înființarea localității. Intitulat “Oltenița – 170 de ani”, simpozionul a fost găzduit de Casa de Cultură din Oltenița și a fost prezentat de Liviu Capsa, poet oltenițean, membru în consiliul director al Uniunii Scriitorilor din România și fost consilier local.

Primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, a fost gazda evenimentului. În cadrul simpozionului, profesorii Hociota Marian și Stan Florin de la instituțiile de învățământ din localitate au prezentat o scurtă retrospectivă istorică a evenimentelor petrecute în Oltenița de-a lungul timpului.

Profesorul Niculiță Paul a prezentat un colaj fotografic cu imagini în oglindă din Oltenița interbelică și cea a zilelor noastre.

De asemenea, au fost acordate certificate aniversare, medalii și cheia orașului primarilor actuali și foștilor primari ai municipiului, precum și plachete aniversare invitaților speciali și personalităților marcante ale orașului.

În plus, invitații au primit medalii și certificate aniversare, inclusiv foști și actuali viceprimari și consilieri locali, cetățeni de onoare, conducători de instituții și oameni de afaceri de succes din Oltenița.

Continue Reading
La Top